לכל שאלה תשובה מאת עובדי אדמה
שאלות נפוצות
נושאים
הלחם שלנוהלחם שלנו
מה מיוחד בלחם שלכם?
שאור – כל הלחמים שלנו הם לחמי שאור – כלומר לחמי מחמצת, אנחנו לא משתמשים בשמרים תעשייתיים בכלל. המחמצת שלנו עשויה מקמח ומים בלבד והיא לבד מתפיחה את הלחם. תהליך הכנת הלחם לוקח כיממה מלאה.
עבודת יד – כל הלחמים שלנו עשויים בעבודת יד ובמיומנות נרכשת, לכן כל כיכר היא ייחודית וחד פעמית.
רכיבים טבעיים – בלחמים שלנו לא תמצאו מה שלא נועד להיות בלחם, בלי אותיות קטנות ובלי רכיבים משונים. קמח-מים-מלח הם כל מה שצריך בשביל לחם טוב, התוספות היחידות הם סוג הלחם – אגוזים, זיתים וכו'.
טריות – הלחם מגיע לביתכם כמה שיותר קרוב למועד סיום האפייה, בדרך כלל כמה שעות לאחר סיום האפיה הלחם כבר יהיה בפתח ביתכם.
למה דווקא שאור (מחמצת)?
בגלל הבריאות – בגרעין החיטה (ובקמח החיטה) קיימות חומצות ומנגנוני הגנה שונים אשר מקשים על עיכולם ועלולים לגרום לכאבים, נפיחות, עצירות ורגישויות שונות. המחמצת מפרקת חומצות והגנות אלו, מקלה על עיכול קמח החיטה והופכת אותו מזין יותר.
בגלל הטעם – המחמצת והתהליך הארוך שהיא מכתיבה על הכנת הלחם גורמים ללחם לפתח טעמים מורכבים ועמוקים שלא קיימים בלחם שנאפה בעזרת שמרים ובזמן קצר.
בגלל הטריות – הלחם מגיע טרי הישר מהמאפיה מוקדם בבוקר לכל נקודות המכירה
(לפי ימי החלוקה).