סדנת אפיית לחם שאור ללא שמרים – אפייה טבעית

תמונת רקע

הלחמים שקיימים היום בשוק מלאים בחומרים שונים ומשונים, משמרים תעשייתיים עד משפרי אפייה ותוספות גלוטן שלשומר על בריאותו עדיף בלעדיהם. בסדנה נלמד ונתנסה בהכנת לחם שאור פשוט ומזין אשר יש בו רק קמח מלא 100% (חיטה,שיפון או כוסמין), מלח, מים ומחמצת חיה. נלמד על יתרון שמרי הבר וחיידקים נוספים(מחמצת) על פני השמרים התעשייתיים נלמד לעבוד

המשיכו לקרוא

סדנת התססת מזון ופרוביוטיקה טבעית

כרוב-כבוש

מה משותף למלפפון חמוץ, יוגורט, כרוב כבוש, יין, בירה, קקאו ולחם שאור?…כולם מזונות מותתסים מזון מותסס הייתה הדרך הפופולארית ביותר במהלך ההיסטוריה לשימור מזון והפיכת מזונות למזינים יותר. כיום מזון מותסס הנמכר מסחרית נטול כל יתרונות אלו ואף עלול להזיק.מזונות מותססים חיים נחשבים כמשפרי בריאות ועיכול בעיקר בזכות החיידקים השונים המאכלסים את המזון המותסס, ומעכלים

המשיכו לקרוא